20 Temmuz 2015 Pazartesi

Santiago: PROQUİMSA Tesislerine Karşı Kundakçı Saldırı



Yaşam paraşütle yaptığın bir yolculuktur, ne olduğuna inanmak istediğin değil. Düşmekteyiz, zirveden en aşağı noktaya ve gökyüzübü bizden sonra geleceklerin soluması için zehirleyip duruyoruz. Kendi içinde yada dışında en tepe noktadan en dibe düşeceksin çünkü bu senin kaderin, senin aciz kaderin. Ve ne kadar yüksekten düşersen zemindeki beton tarafından o kadar uzun süre hatırlanacaksın.

[Vicente Huidobro, Altazor]


9 Temmuz salı günü, baskının herhangi bir takvim yaprağı, bileklerimizde gece 2’ye 10 kalayı gösteren medeniyetin saatleri. Soğuk neşeli bir şekilde ortalık dolaşıyor ama teçhizatımız oldukça iyi. Uzun bir yürüyüşün ardından Endüstri bölgesi La Bozaya giriyoruz. Suç ortaklığına zorlanmış insanlarca Tekno-Endüstriyel sistemin işgal ettiği bir alan.

Bir zamanlar “Suların buluştuğu nokta” zenginliğe, çeşitliliğe, toprağın rengarenkliğine ev sahibi idi. Şimdi ise insanlığın çöplüğü. Gökyüzünün sessizliğini yüzlerce uçağın motor gürültüsü rahatsız ediyor. Güney amerikanın en büyük su şirketleri suyu çalıyor. Toprak zehirleniyor.

Hedef PROQUIMSA idi. Türler üzerinde uzman! erkek ve kız kardeşlerimizi işkencelerden geçiren. Üretkenlik ibadetini en geniş yelpazede sürdürebilmek için şirketlere bilimsel sunaklar hazırlayan.

Bölgenin çok sayıda elektrik trafosunu kimyasal tepkimeli kundaklama aygıtları ile sabote ettik. Gece biraz aydınlandı. İstenen sonucu tam aldığımızı söyleyemeyiz. Yanmakta olan trafoların daha büyük bir alevi oyuna çağıracağını hesap etmiştik ama tam olarak gerçekleşmedi. Şirketin Elektrik düzeni ile ilgili biraz daha araştırma yapmamız gerekiyormuş. Bir daha ki sefere bu yada başka bir şekilde daha sert saldıracağız.

En geniş anlamıyla otonom eylem için!

İmkanlarımız yüksek, araçlarımız mevcut; Zeka, aşk ve inanç! Kız ve erkek kardeşlerimiz farklı farklı hücrelerde can verirken, onlara tam anlamıyla yardım edemiyoruz ama eyleme geçebiliriz- herhangi  bir mazeret gösteremeyiz.

Sevdiklerimize ve bize karşı saldırı burada ve şimdi. Düşmanlarımıza karşı-saldırı da burada ve şimdi olmalı. Savunuculara ve patriyarkanın yanlış kritiklerine karşı saldırı da burunlarımızın dibinde. Çelişkiyi daha da keskinleştir!

İçinde bulunduğumuz uçaktan çoktan ayrılmış olan Mauricio Morales, Spyros Dravılas, Pelao Angry ve diğer bütün yoldaşlarla beraber.

Dünya genelinde kafesleri kıran, yeraltına geçmek zorunda kalan, kaçaklarda yaşayan bütün yoldaşlara sevgi dolu selamlar- ruhunuza ve yüreklerinize güç dolsun!

Medeniyete karşı! Kaybetmek olduğumuz herşeyin savunusu için!

Capybara Grubu – FAI/ FRI

Alıntı: Sosyal Savaş
Kaynak: Containfo 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder