7 Ağustos 2015 Cuma

Şili: Anarşist yoldaş patlayıcı aygıt taşımaktan gözaltına alındı


1 Ağustos 2015 sabahında, 20 yaşındaki anarşist yoldaş Ignacio Munoz Delgado tutuklandı. Santiago Lo Prado'da toplum içinde önleyici kontrolleri gerçekleştiren sivil polis memurları, bisiklet süren siyah giyinmiş şüpheli kişiyi gördüğü ve Camino de Loyola ve Sergio Valdovinos caddeleri köşesinde gözaltına aldığını iddia ediyorlar.

Polislerin Ignacio'da sigortaya bağlı şekilde 1 kilo siyah toz dolu bir kutuyu oluşturan doğaçlama patlayıcı bulduğu iddia ediliyor. Onlar PDI (Cinayet Soruşturma Tugayı)'ya karşı kundaklama ile tutuklanan yoldaşlarla dayanışma ifade eden broşür bulduklarını söylüyorlar. Broşürde içeren metin şu şekilde:

"Polisler rehineleri tutukları sürece ve kirli şehir hayatına daha da yaklaştıkça devam eden saldırılardan onlar muaftır.

Amaru, Natalia, Manuel, Felipe ve Maria Paza.

Serseri sokak çocuğu!"

Ignacio 44 polis karakoluna götürüldü ve polisler ondan DNA örnekleri aldı. Devletin paralı temizleyicilerine, basın kameralarına karşı yoldaş başını dik tuttu ve geçerken onlara meydan okurcasına tükürdü.

Patlayıcının yanında bıçak taşıyan yoldaşın davası sözde bombalamaları uzmanı tarafından Güney İlçesi'nde alınmıştır. yoldaşın anti-terör yasaları veya silah kontrol yasalarına göre suçlanacağı henüz belli değildir.

Ignacio Munoz ile isyancı dayanışma! 

Ne anti-terör yasaları ne de silah kontrol yasaları, Ignacio sokağa! 

Kaynak: Insurrection News 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder