5 Ağustos 2015 Çarşamba

Vegan Anarşist Osman Evcan’dan Mektup Var!



Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutsak olan Osman Evcan, vegan-vejetaryen arkadaşlarıyla birlikte yeterli beslenme için sürdürdükleri yemek boykotunun ardından 25 Mayıs tarihinde süresiz açlık grevine başlamıştı. 33 gün süren açlık grevi sonucunda talepleri kabul edilen Osman Evcan’ın yazdığı mektup tüm engellemelere rağmen elimize ulaştı. F Tipi Cezaevlerinde ve genel olarak tüm yurttaki cezaevlerinde artan politik baskı ve dayatmalara değindiği ve açlık grevinin gerekçelerini açıkladığı mektupta Osman Evcan’ın verdiği mücadeleden notlar yer alıyor. Başta yeterli ve kaliteli vegan yemek talebi olmak üzere, cezaevlerinde yaşanan sorunlar, hasta tutsakların mağduriyeti, kent yaşamında hayvanlara yönelik şiddet politikaları, Roboski’de katledilen katırlar, kadınlara ve LGBT bireylere yönelik cinsiyetçi sömürü ve cinayetler, devletin artan sömürüsüyle birlikteyapımı devam eden HES, hızlı şehirleşmeyle yaşanan doğa katliamı ve küresel çapta kapitalizm ve ekolojik çöküşe yönelik bir takım açıklamalar, öneriler, şartlar ve tespitler yer alıyor mektupta.

Açlık grevi sonucunda Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde vegan ve vejetaryen tutsakların kazandığı haklar şöyle:

1. Kocaeli Açık Cezaevi Kurumunda pişirilen ve oradan dağıtılan yemeklerin kalite, miktar ve çeşitlilik olarak daha iyi olacak.
-Yeterli bakliyat
-Yeterli tahıl
-Yeterli mevsimsel sebze yemekleri hazırlanarak vegan-vejetaryen menüde tutsaklara verilecek.

2. Haftalık olarak ve topluca mevsimlik sebezeler ihtiyaç oranında tutsaklara verilecek. Çiğ olarak mantar, brokoli, karnıbahar ve semiz otu menüde yer alacak.

3. İhtiyacımız olan vegan ürünleri-gıdaları dış kantin aracılığı ile http://vegandukkan.com/ üzerinden siparişle temin edebileceğiz.

Osman Evcan yaptığı açıklamada, F Tipi Cezaevlerinde dışarıdan gıda almanın bir ilk olduğunu ve açılan bu önemli kanalın kazanılması kadar açık kalmasının da mücadele gerektiğinin ve korunması gerektiğinin altını çiziyor. Bu amaçla Osman Evcan’ın ve Kandıra’daki diğer vegan-vejetaryen tutsakların ihtiyaç listesinı oluşturan Osman Evcan, her ay düzenli olarak bu ürünlerin ve uygun gördüğümüz diğer gıdaya da ürünlerin http://vegandukkan.com/ aracılığı ile yollanmasını rica ediyor. Liste şu şekilde:

Ağustos Ayı İhtiyaç Listesi
– 2 Adet beyaz kuru üzüm
– 3 Paket siyah kuru üzüm
– 1 Adet domates salçası
– 1 Adet acılı biber salçası
– 1 Paket keten tohumu
– 2 Paket tofu
– 2 Paket mısır unu
– 2 Paket toz tarçın
– 2 Paket pasta için hindistan cevizi
– 1 kg kabuklu ceviz
– 1 kg kabuklu fındık
– 1 Kg çiğ köfftelik bulgur
– 2 Adet ruşeym
– 2 Adet mantar konserve
– 2 adet mantar konserve
– 2 Paket kuru maya
– 2 Adet tam tahıllı ekmek

Bu ürünlerden istediğiniz kadarını http://vegandukkan.com/ üzerinden Osman Evcan adına ve adresine sipariş verdiğiniz takdirde gerekli ayarlamaları yaparak Osman Evcan ve diğer tutsaklara ürünler ulaştırılacaktır. Dileyen arkadaşlar istediği gıdayı Cihangir Sıraselviler Cd. Soğancı Sk N:8/C Cihangir Beyoğlu adresindeki Vegan Dükkan’a ileterek ufak da olsa katkı sağlayabilir. Son olarak Osman Evcan’ın notu şöyle:

Tüm yoldaşlara, dostlara, arkadaşlara kucak dolusu sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz. Cezaevinde yaşadığımız sorunlarımızın çözümünde bize katkı, yardım, dayanışma sunan tüm yoldaşlara, dostlara sevgilerimizi, teşekkürlerimizi iletiyoruz. Herkesi sevgiyle, özlemle kucaklıyoruz, öpüyoruz, selamlarımızı iletiyoruz.

Osman Evcan
1 Nolu F-Tipi cezaevi
A-7-21
Kandıra – KOCAELİ

Kaynak: Sosyal Savaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder