15 Ekim 2015 Perşembe

Yunanistan: Anarşist Federasyon'dan Ankara Katliamı sonrası Dayanışma


10 Ekim Cumartesi sabahı, Ankara Tren Garı önünde ‘Barış Yürüyüşü’ için toplanan halkın arasında iki bomba patladı. Birçok siyasi örgütün ve sendikaların çağrısıyla düzenlenen yürüyüş, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce insan katılımıyla gerçekleşiyordu. Onlar, barış ve özgürlük için yürüyorlardı.
Patlamadan hemen sonra, devlete bağlı baskıcı güvenlik birimleri can çekişen insanların, yaralıların ve onlara yardım etmeye çalışanların üzerine biber gazı ile saldırdı. Yüzün üzerinde devrimci yoldaşımız öldürülürken yüzlercesi ağır yaralandı.
Katliamın failleri ister Türkiye’deki derin devlet yapılanmaları, ister radikal İslamcı IŞİD olsun, gerçekler değişmiyor. Bu saldırı iktidar partisi AKP ve Türk devletinin çıkarlarına hizmet etmek amacıyla düzenlemiş bir saldırıdır. Yürüyüş ise Kürdistan’ın kadın ve erkek direnişçilerine karşı yürütülen savaşa, Türk askeri birliklerinin Türkiye’nin güney-doğu sınırında dahil oldukları savaş suçlarına, AKP ve Türk devletinin baskıcı ve kanlı uygulamalarına karşı yapılıyordu.
Türkiye’de genel seçimlere sadece birkaç hafta kala, AKP göz göre göre bu bombalı saldırıyı ve katledilen protestocuları bir sömürü aracı olarak kullanmaya, kendisine karşı koymaya cesaret eden herkesi baskı ve göz korkutma yöntemiyle yıldırmaya, Türkiye toplumunu "milli birlik" ideolojisi etrafında toparlamaya, bu suretle de Türk ordusunun askeri operasyonlarına sorunsuz bir şekilde devam edebilmesini sağlamaya ve kendi politik gücünü arttırmaya çalışıyor.
Bizler, sınıfımızın katledilen yoldaşlarını unutmayacak, katillerini asla affetmeyeceğiz.
Türk devletinin saldırı ve cinayetlerine karşı mücadele eden Türkler ve Kürtlerle, Türk toplumunun ezilen ve sömürülen halkları ile dayanışma içinde olacağız.
Kanlı devlet ve sermaye politikaları bizleri onlara karşı mücadelede birleşmiş bir cephede bulacaklardır.
Anarşist Federasyon
Basın Bürosu
Yunanistan 12/10/2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder