15 Aralık 2015 Salı

Osman Evcan açlık grevinin 36. gününde!


Osman Evcan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi ve diğer cezaevlerinde artarak devam eden baskıcı, otoriter, cezalandırıcı ve haksız uygulamaları protesto etmek amacıyla 10 Kasım 2015 tarihinde başladığı süresiz açlık grevi eyleminde 36. gününde.

Osman Evcan’ın yazdığı ve 9 Aralık tarihinde elimize ulaşan mektupta sağlığının şimdilik iyi olduğunun ve dirençle eylemine devam ettiğinin bilgisini aldık. Osman Evcan’ın taleplerinin ve uygulanan hak gasplarının halen karşılanmamasına rağmen Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi İdaresi’nin ve cezaevi savcısının Osman Evcan’ın eylemini sona erdirmesi için baskı yaptığını anlattığı mektubunda açlık grevinde kararlı olduğunun altını çiziyor. Osman Evcan mektubunda çıkan vegan menünün kalitesi, dışarıdan vegan ürün kolisi alabilme, kantinde satılan vegan gıdaların fiyatının makul hale getirilmesi, dış kantine vegan tutsakların ihtiyaçları doğrultusunda sebze meyve getirilmesi, vegan tutsaklara tanınan hakların vejetaryen ve hasta tutsaklara da tanınması, cezaevlerinde süren çıplak arama, ayakkabı araması, havalandırma ve koğuşlara mobese konulması, avukatlarla görüşmelerde gizliliğin ihlali, tutsak yakınlarıyla görüşme koşullarında kısıtlamalara gidilmesi, Kürt halkına, kadınlara, türcü şiddete, LGBT bireylere yönelik şiddete son verilmesi gibi çözülmesini istediği sorunlardan dolayı devam ettirdiği açlık grevinde kendisiyle dayanışma olan herkese teşekkürlerini şöyle iletiyor:

Sevgili yoldaşlarım, 07 Aralık 2015 tarihli Bir Gün gazetesinde çıkan sizlerle ilgili destek amaçlı protesto eyleminizi okumuş oldum. Paylaşımlarınız, destekleriniz, dayanışma duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum sizlere ve tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza.

Yaşamakta olduğum sorunlarımızı bizlerle paylaşan ve çözülmesi için moral-manevi desteklerini, fiili eylemlerini, tepkilerini dillendiren siz sevgili yoldaşlarıma, dostlarıma en sıcak, içten duygularımla gönül dolusu teşekkürlerimi, sevgilerimi iletiyorum. Tüm emekleriniz, çabalarınız için çok sağolun!
Bunun yanı sıra ABD’deki Black Flag üyelerinden destek ve dayanışma mektubu aldığını belirten Osman Evcan, bu süreçte kendisinin yanında olan, eylem yapan, mektup atan ve kamuoyu oluşturmaya çalışan herkese selamlarını ve sevgilerini iletiyor. Osman Evcan’a destek amaçlı süresiz açlık grevi eylemine başlayan koğuş arkadaşı Hasan Çınar da açlık grevinin 12. gününde.

Son olarak Osman Evcan haftalık telefon görüşmesi sırasında kardeşine aktardığına göre, cezaevi savcısı Osman’ın koğuşuna gelerek açlık grevini bitirmesi için galiz cümleler kurarak bağırdığını Osman’ın da savcıya gereken şekilde cevap verdiğini aktardı. Osman Evcan ve Hasan Çınar’ın haklı taleplerini göz ardı eden, sahip olduğu kaba güçle yoldaşlarımızı emeye çalışan sistemin maşalarına karşı elimizden geleni yapma zamanıdır.

Anarşist dayanışma ile,

ABC İstanbul

Kaynak: Sosyal Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder