7 Aralık 2015 Pazartesi

Santiago: Kara Aralık için Evcil Hayvan dükkanına sabotaj (Şili)



HAYVANLAR SATILIK EŞYA DEĞİLDİR. HAYVANLARIN TİCARİ VE SÖMÜRÜLMESİNE KARŞI BOYKOT, SABOTAJ VE SALDIRI. EGEMENLİĞİN HER FORMUNA KARŞI DOĞRUDAN EYLEM! HAYVAN, İNSAN VE YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK!

Eğitmek ve bilgilendirmekle birlikte, (...) kapitalist sisteminin yasalarından kendinizi dışarıda tutarak, (...) şirketleri püstürterek ve sabote ederek (...) biz ekosistemin her geçen gün kötüye gittiğini söylediğimizde sadece hayvanları düşündüğümüzden değildir. Eğer hayvan sömürüsüne destek verenlerin mülklerini tahrip edersek en kötü koşullarda bile, bütün silahları kullanmak için tereddüt etmeyeceğiz.
Yoldaş Sebastián ‘Angry’ Oversluij tarafından "Hayvan Özgürlüğü" şarkısı
 
Kapitalist ve otoriter toplumda, türcülük insan tüketimi için gıda, giyim, eğlence, deney şeklinde ve ya insanın mülkiyet adı altında evcil hayvan olarak nesneler haline dönüşen hayvanların güç ilişkilerinde maddeleşmesi, hakimiyetin devam edildiği taşlardan biridir.

Otoritenin her formuna karşı mücadele kapsamında anti-türcülüğü sokarak, hayvansal ürünler olmadan gündelik yaşam sömürücüler ve hayvan tüccarlarına karşı doğrudan eylemin kaçınılmaz tamamlayıcısı olur.

Böylece, hayvan özgürlüğü hakkında tüm reformist ve mağduru reddederek, biz hayvanları eşya olarak satılan yerin asma kilidine sıvı çelikle mühürleyerek, 1 Aralık gecesi "Egzotik" evcil hayvan dükkanını sabote ettik. Departman yolu üzerinde, sitede, eylemimiz hakkında hiç şüphesiz ne olduğu ile ilgili not bıraktık. Güneş gülü gibi, sahipleri kafesleri ve insan olmayan bireylerin esarete dayalı işyerini açamadı; Eylemimiz amacına ulaşmıştır: Hayatlarımızın ve hayvanlara yapılan baskının normalliğini bozmak.

Biz hayvanlar ya da daya büyük kafesleri daha merhametli olan yasaları istemiyoruz. Eylemlerimiz kapatılma ve tahakkümün her türlü yıkımı için arzunun bir ifadesidir.

Belirli bir an ya da bir ayın ötesinde onları götürmek isteyen, anti-otoriter transgresif eylemler ve yoldaşlar arasındaki suç ağlarını yoğunlaştırmak isteyip Kara Aralık'a katılarak, Panagiotis Argirou ve Nikos Romanos, Yunanistan'daki yoldaşlar tarafından yapılan davete bu şekilde bir yanıtımızdır.

Kendi topraklarında anti-türcü eylemin canlandırılmasında katkıda bulunmak ve aynı zamanda Hapishanede vegan gıdanın yeniden gerilmesi talebiyle vücudunu bir silah olarak kullanarak hayatını riske atan, Türkiye Cezaevleri'nde 10 Kasım 2015'den bu yana açlık grevindeki, anarşist ve vegan tutsak Osman Evcan ile dayanışma şeklidir.
 
Böylece türcü karşıtı gerilim hiyerarşik olmayan organizasyon ve eylemler, yaratıcılık ile birlikte mahkumiyeti keskinleştirmek, dikkatli ve farklı araç ve gereçlerle tahakküm ağının birden fazla bağlantı noktasına vuracak yoldaşların hücreleri aracılığıyla saldırgan anarşik eylemler görünür hale getirilebilir.

Mónica Caballero, Francisco Solar ve Şili ve dünyadaki tüm anarşist tutsaklarla dayanışma.

İki yıl önce yoldaş Sebastián Oversluij'in savaşta ölümüne isyancı bellek.

Hayvan, insan, yeryüzüne özgürlük.

Uygar toplumun kafesleri kahrolsun!
Tüm sömürücülere karşı sabotaj, boykot ve doğrudan saldırı!

"Gece Bozgunu" hücresi.
Enformel Anarşist Federasyon / Uluslararası Devrimci Cephe (FAI/IRF)
Şili - Kara Aralık 2015

Kaynak: Contra Info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder