7 Aralık 2015 Pazartesi

Yunanistan: Kara Aralık Kapıda


Tutsak anarşistler Nikos Romanos ve Panagiotis Argirou tarafından açık bir mektup yoluyla yapılan “Kara Aralık” eylemleri etkisini arttırarak devam ediyor. Eylem ve saldırı çağrılarına dünyanın pek çok tarafından destek açıklamalarıyla beraber, çeşitli yerlerde düzenlenen bir dizi dayanışma saldırısı da eşlik ediyor.

Yunan anarşist tutsaklar Nikos Romanos ve Panagiotis Argirou tarafından yayınlanan açık bir mektupla başlayan “Kara Aralık” eylemleri karşılığını yalnızca Yunanistan’da değil, aynı zamanda Şili’den, Meksika’ya, Amerika’dan, Brezilya’ya kadar dünyanın pek çok farklı yerinde de buldu. Düzen organlarına ve devlete yönelik açık bir ayaklanma ve saldırı vurgusu yapılan çağrı metninde, içinde bulunduğumuz Aralık ayının mücadelede hayatını kaybetmiş anarşistlere adanması gerektiği vurgusu yapılırken, aynı zamanda çok yönlü anarşist bir cephe için bir dizi eylem kampanyası düzenlenmesi talebi öne sürüldü.

“Birbirinizle tanışmak amacıyla bir aydaki koordine eylemler, sokaklara dökülmek ve mağaza camlarını parçalamak, okul, üniversite ve şehir salonlarını işgal etmek, isyan mesajlarını yayacak metinler dağıtmak, faşistlere ve patronlara karşı kundakçı cihazlar yerleştirmek, hava-köprü ve ana cadde üzerinde pankart asmak, posterler ve broşürler ile şehirleri zapt etmek, politikacıların evlerini uçurmak, polislere molotof kokteyli atmak, sloganlar ile duvarları etiketlemek, Noel ortasında ticaretin akışını sabote etmek, zenginliğin görüntüsünü yağmalamak, kamu faaliyetlerini yürütmek, ve deneyimlerin değiş tokuşu ve mücadelenin çeşitli konular etrafındaki gerekçeler olabilir.”

Çağrıya “Savaş içinde yaşayanlar” isimli bir video ve bankalara yönelik şiddet eylemleriyle destek sunan Brezilyalı Anarşist İsyancı Hareket (M.I.A.) ise “Kara Aralık yaklaşmakta, devlete ve sermayeye karşı savaş!” sloganıyla Brezilya çapında bir dizi eylem çağrısında bulundu.

Şilili anarşistler de çağrıya 2013 yılında bir banka kamulaştırma eylemi sırasında devlet güçleri tarafından öldürülen yoldaşları Sebastián Oversluij anısına açık bir mektupla cevap vererek Kara Aralık çerçevesinde bir dizi eylemde bulunacaklarını ifade ettiler. Kandıra 1 No’lu F Tipi’nde açlık grevinde bulunan vegan anarşist tutsak Osman Evcan ile de dayanışma ifade edilen ilk saldırı Santiago’da bir petshop’a düzenlenen sabotaj eylemiyle gerçekleşti.

Meksikalı anarşistler de kimi banka ve ATM’lere yönelik sabotaj eylemleriyle beraber Kara Aralık ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden metinler yayınladılar.

Eylem çağrılarına bir diğer dayanışma metni ise 28 yıldır tutsak olan Amerikalı devrimci anarşist Michael Kimble’dan geldi.

4 Aralık gecesi anarşistler ve güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Yunanistan’da ise, hapishanelerden de dayanışma açıklamaları gelirken 5 Aralık günü Atina’daki Korydallos hapishanesindeki tutsaklar, hapishanenin çeşitli yerlerine astıkları pankartlarla Kara Aralık çağrısını selamladılar.

Kaynak: İsyandan 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder