7 Aralık 2015 Pazartesi

Anarşistler ve hayvan özgürlükçüler Kandıra F Tipi Cezaevinin kapısına dayandı


Bulunduğu cezaevinde çeşitli taleplerle 10 Kasım’dan bu yana açlık grevinde bulunan veganarşist tutsak Osman Evcan için harekete geçen anarşistler ve hayvan özgürlükçüler dün Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nin kapısına dayandı. 40 kişilik eylemci grup, cezaevi kapısına kadar kara bayraklarla, pankartlarla, meşalelerle, müzik aletleriyle yürüyerek, Osman Evcan’la dayanışma gösterdiler. Seslerini ona duyurmaya çalıştılar. Cezaevinin önüne, duvarlarına ve tabelalarına yazılamalar yapan eylemciler, basın açıklamasının ardından İstanbul ve Kocaeli’nden gelen eylemciler eylemlerini bitirdiler.

Bu sırada, koğuş arkadaşı Hasan Çınar da Osman’a destek için süresiz açlık grevine başladı.

Bu eylem ile aynı zamanda, Rusya’da zor durumdaki bir köpeğe evini açtığı için hakkında 1,5 sene hapis cezası verilen hayvan hakları aktivisti dostumuz Victoria Pavlenko’ya da selam göndermiş olundu. ‪

Şimdiye kadar gelen haberlere göre ise Rusya’nın Moskova, Fransa’nın Nantes kentlerinde Osman Evcan’la dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.


(Moskova, Rusya)


(Nantes, Paris, Fransa)

ABC İstanbul’un Osman Evcan eylemine dair yayınladığı metin:

Osman Evcan’ı Serbest Bırakın!

5 Aralık günü öğleden sonra, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde inancı ve mücadelesi gereği vegan beslenebilmek için 26 gündür açlık grevi eyleminde olan anarşist tutsak Osman Evcan’a yalnız olmadığını hatırlatmak için harekete geçtik. Pankartlarla, meşalelerle, davullarla, sloganlarla Osman Evcan için, tüm anarşist ve anti-otoriter tutsaklar için yürümeye başladık ve ses çıkardık. Sesimiz kalın duvarları aştı, direnişte olan anarşist yoldaşımıza umut olduk. Osman Evcan 26 gündür kendi isteği ve iradesiyle yemek yemeyi reddediyor, savaşıyor, elindeki tek silah olan bedeniyle isyan ediyor, direniyor, hayat kurtarmaya çalışıyor ve adaletin kendisine dönüşüyor. Biz anarşistler Osman Evcan için, hayvanlar için, dünya ve insanlar için, yaşarken tabuta konan tutsakların özgürlüğü için hep birlikte haykırdık:

Cezaevlerine Ateş! 
Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!”

Bu eylemi insanı, hayvanı, gezegeni tutsak eden devletin zincirlerinden korkmadığımızı göstermek adına gerçekleştirdik. Sistemin bizi kendi çürümüşlüğüne dahil etme çabasına karşı mücadelemiz devam edecek. Zulmün ortadan kaldırılması için eyleme geçen herkes bir özgürlük savaşçısıdır. Total özgürlüğü savunan, anarşist idealleri uğruna baskılara ve işkenceye karşı savaşan Osman Evcan’a uygulanan politik izolasyonların bir an önce kaldırılması için tüm gücümüzle ve giderek daha militanca mücadelemizi sürdüreceğiz. Hapishane sistemi, çoğunluğa hükmedebilmek, bir grup azınlığın çıkarları için kitleleri pasifize edebilmek uğruna inşa edilmiş betondan tabutlardır.

Tüm Kafesler Kırılana Dek!
Tüm Hücreler Yıkılana Dek!
Son Hapishane Boşalana dek!
Osman Evcan’a Özgürlük!

ABC İstanbul

Kaynak: Sosyal Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder