3 Eylül 2015 Perşembe

Kuala Lumpur: Polis, anarşist mekan Ruma Api’yi bastı (Malezya)




28 Ağustos Cuma günü, otomatik silahlı onlarca polis ve K-9 birimi bir konser sırasında anarşist mekan Rumah Api’ye (sosyal merkez/Kuala Lumpur’da bir ev projesi) saldırdı. Polis ev projesini ve konser sırasında herkesi bastı, ayrıca hiçbir gerekçe ve yetki olmaksızın insanların yatak odalarından dışarı çıkardı.

Bizler baskının bir kaç gün sonra (29-30 Ağustos) gerçekleşecek olan Bersih 4 Yürüyüşü ile bağlantılı olarak gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Halbuki, konseri organize edenler, katılımcılar ve Rumah Api’nin seçimler ve oy verme sistemi meselesi üzerine kendi siyasi duruşumuzdan ötürü bu yürüyüşe ne katılmak ne de desteklemek konusunda herhangi bir ilgimiz bulunmamaktaydu.

Devlet, Rumah Api’yi geçtiğimiz 2 yıl içinde Kuala Lumpur’daki (KL) bankalara ve çokuluslu şirketlere yönelik son saldırı olaylarının günah keçisi olarak görüyor. Şimdiye dek, bizim o olaylarla ilişkili olduğumuza dair hiçbir şey bulamadılar. Polis konser salonundaki tüm enstrumanlarına, orada yaşayan insanlara ait 2 bilgisayara, bir akıllı telefona, sanat çalışmasına ve kitaplara el koydu. Polis bizi terörle bağlantılandırabilecekleri silahları bulmak için binayı aradıklarını söylediler.

Gözaltına alının 160 kişi üç gün gözaltında tutuldu. Gözaltılar arasında, konsere katılan ABD’den, Almanya’dan, İspanya’dan, Filipinler’den ve Endonezya’dan arkadaşlarımız da vardı. Gözaltındaki insanlara göre, sorgu sırasında, polis Rumah Api’ye neden gittiklerini ve Rumah Api ve terör bağlantısı konusunda ne kadar bilgiye sahip olduklarını sormuş. Gözaltında çok az yiyecek ve su verildi ve başta kadın gözaltılar olmak üzere tüm gözaltılara kötü muamele yapıldı.

Polis 31 Ağustos’ta, biri Manila’dan biri de Bandung’dan olmak üzere iki gözaltı hariç herkesi serbest bıraktı. Polis, bu arkadaşların Malezya’daki durumlarını kontrol etme sürecinin halen devam ettiğini belirtti ve iki arkadaşin bu ülkeye yasal giriş izni olduğuna dair kayıtları da mevcut.

Şu an, ileride soruşturmaya yardım etmesi için bilgisayarlar ve akıllı telefon halen polisin elinde. 2 arkadaş şu an kefalet ve 20 yıl hapsi kapsayan Selangor Eğlence ve Eğlence Yerleri Yasasının 6. Maddesi ve İsyana Teşvik Yasasının (4)(1)(b) Maddesi ve Ceza Kanununun 143 Maddesi gereğince yüklenen suçlamalarla karşı karşıyalar.

Bizler tüm dünyadaki yoldaşlarımıza bu haberin yayılması için dayanışma çağrısında bulunuyoruz. Bu, devletin harekete aman vermemek için kullandığı acımasız bir taktiktir. Ülkedeki mevcut siyasi ve ekonomik dengesizlikle ve hükümet karşıtı düşüncelerin başkaldırmasıyla birlikte, istemedikleri herhangi bir eylemi veya herhangi bir yaşam biçimini bastırmaya çalışıyorlar.

Rumah Api tarafından, her zamanki cuma etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Bu Gece Parti, Yarın Devrim başlıklı etkinliğin Bersih 4 yürüyüşüyle hiçbir alakası yok. Bizler Rumah Api’de Malezya’daki sosyal mücadeleye iki yüzlü bakıyoruz. Serbest ve şeffaf bir seçim için organize edilen Bersih 4 sözümona dünyanın ilk problemidir ve orta üst sınıf gündemidir. Bersih 4, bizlerin karşı çıktığımız liberaller ve İslamcılar ve partizan politikaları tarafından desteklenmektedir. Bizler daha çok sıradan insanlara odaklanıyoruz ve kendi çevremizin güçlenmesine enerji harcamakla ilgileniyoruz. Bize göre, Bersih 4’u ve onun gündemini desteklersek, mücadelede yanlış yerdeyiz demektir. Malezya’da hükümeti değiştirmek, sorunları daha da arttırır. Yabancı düşmanlığı, homofobi, ırkçılık ve din siyasilerin çözemediği ciddi sorunlar olmayı sürdürüyor.

Şimdi, insanlar iki arkadaşımızın serbest bırakılması için Ampang polis karakolunun dışında bekliyorlar. Haberi yayın ve daha fazla bilgi için bizimle irtibata geçin.

Asla Pes Etme

Alıntı: Sosyal Savaş




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder