4 Ocak 2016 Pazartesi

Arjantin: ALF'den Tavşanları Özgürleştirme ve Sabotaj Eylemi


Tarım fakültesinin yer aldığı kampüste keçi, domuz ve tavşanların bulunduğu bir deney çiftliği var. Bu hayvanlar satılık: hayvanların üreme sistemlerini bir ticaret biçimi olarak kullanıyor, belli erkek ve dişi hayvanları senelerce üreme makineleri olarak manipüle ediyorlar. Yavrular, ölü diri farketmeden satılıyor. Burası ayrıca üniversite öğrencileri için de bir deney merkezi olarak işlev görüyor, öğrenciler en kolay ve en çok para kazandıracak şekilde nasıl sömürmeleri gerektiğini burada öğreniyor. Hayvanlar üzerinde  ilaçlar deniyor, hayvanları şişmanlatıyor, hatta keçilerde fistül açıyorlar, yani hayvanların karınlarına kapanmamak üzere delikler açılıyor ve öğrenciler elini hayvanların karnına sokabiliyor. Bu hayvanlar  onları kullanılıp atılacak, yenilecek, biterse yerine yenisi gelecek şekilde aynen bir eşya gibi kullanan iğrenç insanların merhametine muhtaç olarak acı çekiyor.


Bu sebeple o hapishanedeki can acısını, kederi yok etmeye karar verdik, 27 tavşanı hapisaneden çıkardık, geride kalan ama yanımıza alamayacağımız tavşanları da kafesten çıkardık, kimlik bilgilerini yok ettik. Ama her şeyi tamamen yok etmeden önce senelerce süren çalışmayı, hayvanlarla ilgili saklanan verileri imha ettik.

Özgürlüğün ilk saatlerinde, gün ışığını ilk hissettikleri an tavşanların neşe içinde sağa sola zıpladığını, özgürlüklerinin tadını çıkardıklarına tanık olduk.

Tavşanlar şimdi katil insanlardan uzakta, kendilerine uygun bir yerde özgür.

Son kafes boşalana dek!

Hayvan sömürenler kendi bağırsaklarından asılana dek!

Yaşasın Hayvan Özgürlüğü!

Alıntı: Hayvan Özgürlüğü Çevirileri, Kaynak: Bite Back!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder